piątek, 16 sierpnia 2013

Zupa z czerwonej kapusty - przepis

Zupa z czerwonej kapusty jest naprawdę dobra!


Składniki:
½ główki czerwonej kapusty
2 jabłka (lub 2 łyżki octu jabłokwego)
3-4 małe kartofelki
przyprawy: sól, pieprz, śmietana


Przygotowanie:
Kapustę poszatkuj razem z jabłkami, dodaj pokrojone w cieniutkie talarki ziemniaki, dodaj przyprawy, zalej wodą (lub rosołem ) i gotój 20 minut. Jeśli nie masz jabłek, dodaj konecznie 2 łyżki octu jabłkowego, jest to niezbęde dla smaku jak i przepięknego koloru tej zupy. Na koniec możesz dodać 2 łyżki słodkiej śmietany, ale nie musisz, bo i tak zupa z czerwonej kapusty będzie pyszna.

3 komentarze:

  1. bardzo jestem ciekawa smaku takiej zupki.
    http://lubieessc.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. kiedys robilam zupe z czerwonej kapusty, ale z warzywami i mieskiem. byla pyszna jak pamietam. twoja wyglada wybornie:-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciekawy pomysł, nigdy nie próbowałam :)

    OdpowiedzUsuń