niedziela, 21 grudnia 2014

Anna Jurksztowicz gotuje - karp po żydowsku




Ten przepis odmieni Wasze spojrzenie na karpia. Zróbcie koniecznie, a będziecie mile zaskoczeni!

Składniki:

filety z karpia,                                   
mąka kukurydziana,                          
oliwa,                                                
piwo,                                     
rodzynki,                                           
płatki migdałów,                                
piernik,                                              
masło,                                                
sól, pieprz                                         

Przygotowanie:       
Robimy podobnie jak karpia po polsku, ale w jednej patelni. Filety z karpia obsmażyć na oliwie obtoczone w mące kukurydzianej. 
Podlać piwem, dodać rodzynki i migdały, a na koniec duszenia (10 min.) dodać starty ususzony piernik dla zagęszczenia sosu i łyżkę masła, nastepnie jeszcze 5 dusić minut na małym ogniu.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz