Przed przygotowaniem małże trzymajcie około pół godziny w wodzie. Dzięki temu pozbędziecie się piasku. Przepis jest bardzo prosty. Na patelnię (może być szeroki rondel) wylejcie 3-4 łyżki oliwy. Dodajcie drobno pokrojoną szalotkę, sporo posiekanej natki pietruszki. Dwa ząbki czosnku. Doprawcie solą i pieprzem. Podlejcie 1/2 szklanki białego wina. Dodajcie okładniczki. 3-4 minuty w zupełności wystarczą. Smacznego :)
Wspaniale wyglądają :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie https://www.facebook.com/ciastovelove/
już się odmrażają
OdpowiedzUsuńStaram się kupować świeże, ale zamrożone powinno się po wyjęciu z zamrażalnika odstawić na jeden dzień do lodówki.
UsuńDzięki. Było wyśmienite. Teleportacja do Portugalii😁
OdpowiedzUsuń