Sajgonki z podsmażonym mięsem, blanszowaną marchewką z porami
Papier ryżowy dostepny w sklepach jest świetnym wynalazkiem. Można z niego robić przeróżne pyszności.
Najpopularniejsze są oczywiście sajgonki (spring rolls), a więc różne rodzaje nadzienia zawinięte w ów papier i smażone w głębokim tłuszczu.
Można też takie zawiniątka zjadać beż smażenia, a nadzienie zależy tylko od inwencji kucharza. Spróbujcie koniecznie.
Przygotowanie papieru jest łatwe, wystarczy postępować według wskazówek na opakowaniu. Ale najpierw trzeba przygotować dowolne nadzienie, a potem dość szybko zawijać nawilżony papier, zważywszy że jak będzie zbyt miękki, zawijanie stanie się niemożliwe. Takie sajgonki na surowo zjadamy bez używania sztućców, jak kanapki.
dzięki :D zastnawialam sie czy tylko trzeba smazyc, a skoro mozna jesc odrazu to super :D bo wiesz dieta itp :D dzieki
OdpowiedzUsuń