środa, 18 maja 2016

Duszona ośmiornica - jak zrobić


Składniki:
mrożona bądź świeża ośmiornica
2 ząbki czosnku
oliwa
2l ampki białego wina
pieprz ziarnisty
liść laurowy
ziele angielskie
sól


Przygotowanie:
Mrożoną ośmiornicę pokroić na większe kawałki. Świeżą obtłuc (aby nie była gumowata) i pokroić. Do garnka wlać trochę oliwy. Pokroić drobno czosnek i podsmażyć. Dodać ośmiornicę. Podsmażyć 4-5 minut z dwóch stron. Dodać przyprawy i wino. Dusić pod przykryciem na małym ogniu około godziny. Podawać z kaszą, ryżem lub jak lubicie :)


1 komentarz:

  1. Widzę ze twoj blog chyba nic dla ciebie nie zarabia, a mozesz połączyć swoja pasję z dodatkowym zarobkiem. Nawet jeśli masz tylko 100 wizyt dziennie, i tak możesz zarobic niezłą kasę, wpisz sobie w google - jak zarobić na blogu drugą wypłatę

    OdpowiedzUsuń