środa, 2 kwietnia 2014

Zupa rybna z jesiotra z oliwkami


Składniki:
świeży jesiotr  - dzwonka
warzywa na zupę X 2
3 liście laurowe
10 ziarenek pieprzu
5 ziarenek ziela angielskiego
oliwki
zioła
prowansalskie
szklanka białego wina



Przygotowanie:
Na jedenj poracji warzyw na zupę ugotować głowę ryby. Odcedzić wywar. Ponownie dodać warzywa i jeszcze raz ugotować. Na dnie rondla/garnka ułożyć dzwonka ryby. Dodać wino, oliwki. Zagotować. Dodać wywar warzywny. Gotować na wolnym ogniu, tak by ryba się nie rozpadła. Przyprawić. Można osobno ugotować ziemniaki i podawać z rybą.










1 komentarz:

  1. kawał dobrej roboty. Nie przygotowywałm nigdy jesiotra, ale procedura mi się podoba.

    Pozdrawiamy serdecznie
    Tapenda

    OdpowiedzUsuń