środa, 23 lipca 2014

Filet z łososia po szwedzku - suuuuper łatwy




Ostatnio miałam gości za Szwecji. To cóż, że ze Szwecji? - sprobuj wymówić 10 razy to pytanie...
To najlepsze, bardzo trudne ćwiczenie na dykcję, które wykonuj podczas przygotowywania tej potrawy.
Ponieważ potrawa jest suuuuuper łatwa.



Składniki:
duży filet z łososia lub dorsza
majonez 
koperek



Przygotowanie:
Filet umyć i posmarować z dwóch stron majonezem.
Posypać dużą ilością posiekanego koperku, już nie solić, gdyż majonez jest dosć słony.
Przełożyć do naczynia do zapiekania i wstawić do gorącego pieca na 25 min.
To wszystko. Naprawdę.





Można podawać z pieczonymi słodkimi ziemniakami, które wystarczy pokroić w plastry i upiec na drugiej blasze razem z rybą. Albo ze szpinakowymi kluseczkami.


1 komentarz: