Jeśli masz w lodówce bądź w spiżarni wymienione poniżej produkty, to będą one zawsze Twoją bazą, aby coś pysznego ugotować. Nawet kiedy pozornie nic nie ma w domu do jedzenia, będziesz w stanie zrobić coś z niczego. Potem wystarczy codziennie lub co drugi dzień kupić świeże warzywa, owoce, jakieś białko i świeży chleb, aby rozpętać prawdziwą kulinarną ucztę.
· Rosół – jako bulion a także do risotta, do zup i sosów,
Ziemniaki ugotowane w mundurkach, do sałaty lub peperonaty, lub odsmażania,
Jajka ugotowane na twardo – do sałat lub do zup, do kanapek,
Oliwa z oliwek, olej rzepakowy, masło klarowane, majonez,
Sos pomidorowy, świeży lub z koncentratu,
Masło, śmietana, ser parmezan w kawałku,
Białe wino do owoców morza i drobiu,
Piwo do czerwonych mięsiw,
Przyprawy: sól, pieprz, liść laurowy, curry, pepperoncino, sos sojowy, maggi, zioła, czosnek, cebula, świeży imbir,
Suszone makarony, ryż, quinoa, kasza gryczana, jęczmienna
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz