piątek, 11 października 2013

Poetycki przepis na sałatkę warmińską


A oto osobliwy przepis kulinarny zaproponowany przez poetę Andrzeja Ballo!


Do szklanego dużego naczynia najlepiej z dnem (może być pożyczone) wrzuć kiszoną kapustę i obserwuj ją przez 15 minut. Jeżeli jest w tym samym miejscu, to znaczy, że w pobliskim sklepie nie robią cię w chuja. Następnie weź rozbieg i wyciągnij z lodówki musztardę. Zobacz jak jest pięknie opakowana, zachwyć się jej formą, zauważ jak cudnie igra światło na słoiku. Spróbuj z odległości kilku metrów trafić do kiszonej kapusty, możesz nawet odkręcić słoik. Bez względu na efekt przygotuj sobie kawę, a do szklanego naczynia wrzuć jakieś liście. Jeżeli nie mieszczą się w naczyniu to znaczy, że pochodzą od rabarbaru lub klonu. Dorzuć też jakieś przyprawy w kolorze czerwonym (ale z bliższej odległości lub z torebki).Dolej do smaku jakiegoś napoju, koniecznie ze szklanej butelki. Mieszaj to wszystko do czasu aż ktoś zapuka do drzwi. Potem załóż buty i wyjdź z domu. Świat stoi przed Tobą otworem…. dlatego uważaj, abyś z niego nie wypadł…

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz