Sezon na grzyby w pełni. Quinoa z prawdziwkami to idealny powód, by iść na grzyby :)
Składniki:
7 pięknych grzybków
1 cebula
sól, pieprz, łyżka masła
parmezan i natka pietruszki
komosa ryżowa
Idz do lasu na grzyby. Do tej potrawy nadają się każde grzyby, nawet prawdziwki. Wystarczy je oczyścić, pokroić, ugotować i odcedzić.
Następnie wrzucić cebulkę na roztopione masło i dodać ugotowane grzyby. Poddusić chwilę, dodać filiżankę komosy ryżowej quinoa, oraz podwójną ilość wody w stosunku do ilości kaszy. Dodać przyprawy i dusić 5-8 minut. Następnie przykryć i dusić na maleńkim ogniu jeszcze 10 minut, aby się komosa otworzyła i już. Posypać parmezanem i zieloną pietruszką.
Mam grzyby i quinoa:-) Bardzo kuszące danie :-)
OdpowiedzUsuń