środa, 23 października 2013

Pork Chops (biały stek) z puree z rutabaga




Składniki:
4 białe steki ze schabu 2 cm grube 
1 cebula biala
oliwa, balsamico
1/2 szklaneczki rosołu
tymianek, rozmaryn, czosnek, sól,  pieprz 



Przygotowanie:
Steki natrze solą, pieprzem i rozdrobnionym czosnkiem. Odstawić conajmniej na 2 godziny. Następnie Podsmażyć je krótko na oliwie z dwóch stron, (1 minuta z każdej strony) wyjąć z rondla i odłożyć na talerz. Przykryć folią. W tym samym rondlu - wrzucić  cebulkę, dodać przyprawy, balsamico  i dusić 5 minut. Włożyć  steki, dodać rosół, przykryć rondel, dusić mięso kolejne 5-7 minut. Najlepsze są z rutabaga puree ziemniaczanym lub z polentą oraz z gotowanymi na parze brokułami. 
Przepis: dr Bartosz Chmielowski, Los Angeles, CA


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz