poniedziałek, 19 sierpnia 2013

Oczyszczająca surówka z kapusty białej bez dodatku cukru

Lubicie surówkę z białej kapusty?
Zaiste dlaczego niemożliwym jest, jeśli jesteś na diecie, zjedzenie jakiejkolwiek surówki w restauracji? Moda restauracyjna jest bowiem taka, że do każdej surówki dodawany jest cukier,
co wyklucza zrzucenie wagi. Będąc w podróży,
wchodzę więc do restauracji z własną surówką, którą przygotowuję tak:




Składniki:
Ćwiartka kapusty białej
1 jabłko ze skórką
(1 mały por (część biała), 1 papryka)  - jeśli masz ochotę, ale niekoniecznie
natka pietruszki / koperek / majeranek
sok z cytryny lub ocet jabłkowy, sól, pieprz, oliwa lub łyżka majonezu

Przygotowanie:
Poszatkować kapustę i pozostałe warzywa, przyprawić, wymieszać.
Nie ma nic prostszego niż oczyszczająca surówka z kapusty bez dodatku cukru.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz