Marja Monatowa pisze, że sztuka mięsa jest najczęstszym daniem, zarówno na najskromniejszych jak i na najwykwintniejszych stołach.
Sztukę mięsa możesz przygotować zawsze wtedy kiedy planujesz ugotować rosół.
Składniki:
mięso wołowe z rosołu
musztarda
bułka tarta
masło
Przygotowanie:
Gotowane mięso wołowe możesz podać z duszonymi na maśle warzywami lub sosem chrzanowym, ale też pyszne będzie nastepnego dnia, przyrządzone tak:
Kawałek ugotowanego mięsa wyjmij z rosołu, zawiń w papier i przechowuj oddzielnie, nie razem z rosołem.
Pokrój mięso w porcje o grubości 1 cm.
Każdą porcję posmaruj z dwóch stron ulubioną musztardą i obtaczaj w bułce tartej.
Układaj kawałki w naczyniu do zapiekania i na każy połóż mały kawałek masła.
Naczynie przygotuj tak jak do pieczenia ciasta, a więc posmaruj spód masłem.
Zapiekaj do momentu aż bułka na mięsie zacznie skwierczeć.
Podawaj natychmiast skwierczące...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz