poniedziałek, 26 sierpnia 2013

Smażona fasola szparagowa



Fasolka szparagowa smakuje pod każdą postacią. Smażona fasola szparagowa jest pyszna.



Składniki:
fasolka szparagowa lub inna, 
olej, 
oliwa, 
sól, 
pieprz, 
natka pietruszki



Przygotowanie:
Fasolkę obrać, obcinając koniuszki, umyć i wrzucić na gorący olej, posolić i smażyć przez 5-8 minut, mieszajac. Jeśli się przypala, podlać wodą lub rosołem i jeszcze 5 minut poddusić pod przykrywką, następnie zdjąć przykrywkę i zredukować wodę, uważając, aby się fasolka nie przypaliła. Polać oliwą z oliwek, zdjąć z ognia, wsypać natkę pietruszki, przełożyć na piękny półmisek i podawać od razu lub na zimno.



Smażona fasolka to świetna przystawka zarówno na ciepło jak i na zimno.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz