Fasolka szparagowa smakuje pod każdą postacią. Smażona fasola szparagowa jest pyszna.
Składniki:
fasolka szparagowa lub inna,
olej,
oliwa,
sól,
pieprz,
natka pietruszki
Przygotowanie:
Fasolkę obrać, obcinając koniuszki, umyć i wrzucić na gorący olej, posolić i smażyć przez 5-8 minut, mieszajac. Jeśli się przypala, podlać wodą lub rosołem i jeszcze 5 minut poddusić pod przykrywką, następnie zdjąć przykrywkę i zredukować wodę, uważając, aby się fasolka nie przypaliła. Polać oliwą z oliwek, zdjąć z ognia, wsypać natkę pietruszki, przełożyć na piękny półmisek i podawać od razu lub na zimno.
Smażona fasolka to świetna przystawka zarówno na ciepło jak i na zimno.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz