Składniki:
2 bakłażany
2 ząbki czosnku
oliwa z oliwek
sól, pieprz, oregano lub świeża bazylia, natka pietruszki
balsamico lub sok z cytryny
Przygotowanie:
Bakłażany umyć i pokroić w plastry o grubości 1 cm.
Smażyć z obu stron, powoli na oliwe i od razu posolić, aby pochłonęły mniej oliwy.
Przekładać na talerz i ostudzić.
Każdy plasterek okrasić solą, pieprzem, pietruszką, kroplą balsamico i odrobiną zgniecionego czosnku.
Najlepsze są na zimno i najlepiej z tzazikami (jogurt, tarty świeży ogórek, sól, pieprz, czosnek). Smażone bakłażany są proste i pyszne.
Pani Aniu!To naprawdę Pani? Gratuluję bloga!A bakłażany kocham, więc idealnie trafiła Pani w mój gust :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Agata
naprawdę :)
Usuń