wtorek, 10 września 2013

Krewetki w białym winie - dużo



Składniki:
krewetki szare tigery
5 ząbków czosnku,
1 pomidor (niekoniecznie)
pęczek pietruszki
oliwa, szklanka białego wina (np. Muscadet)
sól, pieprz

Przygotowanie:
Obrać czosnek, pokroić w plasterki, rzucić na oliwę. 
Wkroić też pomidora. Krewetki jeśli były mrożone, powinny być odsączone, dlatego należy je rozmrozić dużo wcześniej. Wrzucić je na patelnie i smażyć aż się zrobią różowe. Wlać wino, dodać przyprawy. Dusić jeszcze 5 min, posypać pietruszką i krewetki są gotowe.

1 komentarz:

  1. Bardzo lubie krewetki pod każdą postacią. Aż sie oblizuję!

    Pozdrawiam serdecznie,

    Agata

    OdpowiedzUsuń